top of page
Fjell.jpg
PANORAMA UTSIKT

Attraksjoner

Når du besøker oss, kjem du tett på naturen og kan utforske alt den har å by på. Store fjell med spektakulære utsikter, fisking eller bading i fjorden.

Nyt rolige og fredfulle omgivnadar der du kan sleppe unna ein stressande kvardag.

Gode grunnar til å reservere ditt neste opphald hos Sognefjord ferie.

Fjelltur.jpg

Fjelltoppar og turstier

Prøv ein fjelltur i eit av dei omkringliggjande fjella. På toppen får du den belønninga du har lengta etter. Ein utsikt over Sognefjorden som er verdt å oppleve.

Ski_edited.jpg

Skiløyper

Utforsk dei flotte snødekte fjella som er tett ved. Nyt nydeleg natur, opplev roen, og avslutt dagen med varm sjokolade og utsikt over fjorden.

Joker Brekke 2_edited.jpg

Daglegvarer

I nærleiken av finn du ein sjarmerande daglegvarebutikk. Ta deg tid til å møte lokalbefolkninga og opplev sjarmen ved å handle lokalt.

Outdoor activity.jpg

Bad i Sognefjorden

Nyt eit morgonbad i Sognefjorden, omgitt av fantastiske fjell og klart vatn. Det er ei oppfriskande oppleving som får deg til å føle deg eins med naturen.

Solnedgang.jpeg

Solnedganger

Opplev solnedgangen i Sognefjorden - eit magisk øyeblikk. Når sola går ned, maler den himmelen i nyansar av rosa og gull.

Få også med deg ein like flott soloppgong!

Hjort.jpg

Utforsk dyrelivet

Nærmare naturen kjem du ikkje! 

Ta ein tur på ein skogssti i nærleiken, eller gå langs sjøkanten. Om du er heldig, kan du få eit glimt av ein hjort, eller kanskje ein rev eller havørn.

Fiske fra båt.jpg

Fiske

I Sognefjorden kan du fiske i rolig vatn, anten frå båt eller frå kaikanten. Opplev øyeblikk av stillhet og ro, medan du testar fiskelykka.

2.jpg

Avslapping på sjøen

Slapp av og nyt Sognefjorden med båt. Utforsk små øyar, besøk nærliggjande hamner og sjå dei små bygdene frå sjøsida. Slapp av og pust inn den friske lufta.

Skjerjehamn.jpg

Restauranter

Svolten?
Besøk ein av restaurantane i området, eller bestill mat til leiligheten din frå ein av catering-tenestene.

UTFLUKTER

IMG_7830.jpg

Øyhopping i Solund

Bli med den lokale postbåten på øyhopping. Dette er ein fantastisk tur blant dei vestlegaste øyane i Noreg. Kom tett på dei spektakulære øyane, holmane og skjera.

Gulatinget3.jpg

Gulatinget

Gulatingtinget er eitt av dei eldste regionale tinga frå vikingtida, frå år 900 til 1300. Det er verdt å leggje eit besøk til Milleniumstaden i Eivindvik.

Byrknes fiskerbonde.jpg

Gulen Fiskarbondemuseum

Gulen Fiskarbondemuseum er eit museum som ligg på Byrknesøyna i Gulen. Lær meir om å vera fiskar og bonde slik dei levde på 1800-talet langs kysten.

Kayak the fjords.jpg

RIB-båt utflukt og Blue Garden

Bli med på ein guida tur for å sjå dei omkringliggjande øyane og besøk eit fiskeoppdrett med RIB-båten Firda Explorer. Du kan òg besøke Blue Garden, ein levande utstilling utandørs om akvakultur.

Stordalen1.jpg

Stordalen

Stordalen Skisenter er eit triveleg, spanande og godt organisert lite skisenter. Her kan du prøve ut den enkle barnebakken eller større utfordrande bakkar, samt ei rekkje preparerte løyper.

Kvernsteinsparken.jpg

Kvernsteinsparken

I Kvernsteinsparken i Hyllestad kan du oppdage ein av Noregs første store industrier. Prøv å vere ein kvernsteinskuttar slik dei var på åttehundretalet.

Dykking.jpg

Gulen Dykkarsenter

Besøk Gulen Dykkarsenter for ei oppleving for livet. Anten du er interessert i vakker undervannsnatur eller vrakdykking, sørger dei for at du får den opplevinga du ønskjer.

Bjørn west.jpg

Bjørn West

På Bjørn West-museet kjem du tett på historia til den dramatiske motstandskampen i Matrefjella. Dette var ein av dei siste krigshandlingane i Europa under andre verdskrigen.

Massnes.jpg

Massnes Villmarksmuseum

Gøymd blant furutrea sør for Sognefjorden finn du Massnes Villmarksmuseum. Opplev ei fantastisk utstilling om Noregs rike fugle- og dyreliv.

Kayak the fjords.jpg

Kayak the fjords

Ein kajakktur er den beste måten å utforske landskapet i Solund på. Med ein guide vil du lære om lokalhistorie, geologi og dyreliv, padlande mellom smale sund og øyer.

Fiske.jpg

Fjell, lydar frå fjorden, solnedgangar, fred og avslapping

UNDERHALDNING

Utkant.jpg

Utkant

Opplev den beste musikkfestivalen, Utkant, på den vakre og historiske Skjerjehamn. Festivalen finn stad kvart år i den siste veka av juli.

Losnaspelet.jpg

Losnaspelet

Eksisterte det riddarar i Noreg? Opplev Losnaspelet og lær om riddaren Eindride Erlendson, ein av Noregs mektigaste menn tidleg på 1400-talet.

Sognefjord festival.jpg

Besøk festivalen i Hyllestad.

Den tilbyr aktivitetar for både vaksne og born og vert gjennomført i juni.

Vikingmarked.jpg

Vikingmarknad på Gulatinget

Gløym ikkje Vikingmarknaden på det historiske Gulatinget. Opplev bueskyting, kverning av korn og nyt ei forteljingsstund, i tillegg til fleire aktivitetar for barn frå vikingtida.

Kvernsteinpark1_edited.jpg

Kvernsteinsmarknad

På Kvernsteinsmarknaden kan du oppleve ein vikingleir, ponnyridning, kor-song, ei smie, ein utandørs marknad og ein sommarpub med musikk.

bottom of page